Over ons

Wat is Upload Cinema

Upload Cinema brengt de beste video’s van het web naar het witte doek. Elke twee maanden presenteren wij een nieuw programma vol inspirerende en vermakelijke internetfilmpjes gekoppeld aan een speciaal thema. Het publiek stuurt films in; een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen van circa anderhalf uur dat vertoond wordt in bioscopen en op speciale locaties. 

Waarom doen we dit? Waar kun je ons vinden? Hoe start ik mijn eigen Upload Cinema? Antwoorden op dit soort vragen vind je hier.


Binnenkort in een filmtheater bij jou in de buurt?

oude-bioscoop.jpg

Elke twee maanden produceert Upload Cinema een gloednieuw programma. Hoewel het thema van tevoren bekend wordt gemaakt, blijft het uiteindelijke programma tot aan de avond van vertoning geheim. In zekere zin bieden we dus maandelijks een verrassingsprogramma. 

Omdat we veel verzoeken krijgen van filmtheaters, filmprogrammeurs en onafhankelijke curatoren om onze programma’s te vertonen, hebben we een ‘franchisepakket’ ontwikkeld. Dit betekent dat we theaters naast onze tweemaandelijkse programma’s ook communicatiemiddelen aanbieden om het publiek met een lidmaatschap blijvend geïnteresseerd te houden. Een belangrijk onderdeel van dit pakket is een content management system (CMS), dat theaters in staat stelt een eigen, plaatselijke Upload Cinema website te beheren en een nieuwsbrief uit te zenden naar hun leden. 

Onze droom is om in elke stad een Upload Cinema te hebben. Waarom niet? De formule is simpel, het programma is ontzettend leuk en het enige dat je nodig hebt is een beamer en een publiek dat er voor open staat. Heb je interesse om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een Upload Cinema in je eigen stad? Neem contact met ons op.  

 

 

SAMENWERKINGSVERBANDEN, OP MAAT GEMAAKT, VERHUREN

tickets.jpg

Upload Cinema werkt regelmatig samen met diverse organisaties, bedrijven en instellingen. Deze samenwerkingsverbanden kunnen verschillende vormen aannemen. Soms produceren een partner en wij een programma dat ook dienst gaat doen als reguliere vertoning in de Upload Cinema bioscopen; in andere gevallen wil een merk of organisatie gewoon ‘themasponsor’ worden en zijn naam verbinden aan een specifiek programma. We maken daarnaast op maat gemaakte voorstellingen of specials die worden vertoond aan een exclusief publiek en op een plaats naar keuze. Omdat we elke maand een nieuw programma produceren hebben we inmiddels een behoorlijk catalogus aan titels opgebouwd, die beschikbaar zijn voor verhuur

 

Sponsors, PARTNERS, SUPPORT

Upload Cinema is een kleine organisatie met een grote droom: een Upload Cinema in elke stad. Dus ja, we zoeken sponsors, partners en supporters, daadkrachtige mensen die enthousiast zijn over het concept en willen meehelpen bij het verspreiden en uitbreiden van het idee. Of je nu een merk of instelling die opereert in het gebied van crossmedia, een op webfilm verzotte blogger of een digitale filmdistributeur bent, we zouden graag met je in gesprek gaan en kijken hoe we kennis en middelen kunnen delen. Heb je een geweldig idee of suggestie? Twijfel niet en laat het ons weten!