26/02/2014

Video

Gezien op Ngage: Animated Tower

De HESAV, een medische hogeschool in het Zwitserse Lausanne, is gevestigd in een indrukwekkend maar wat sober gebouw. Een grote toren, met een hoop ramen die met luiken af te sluiten zijn. En daar konden ze wel wat mee.

Onder leiding van Guillaume Reymond van NOTsoNOISY sloegen studenten, leerkrachten en hun kennissen de handen ineen om een fraaie animatie te maken van het open en dicht te maken van de luiken. Een leuk concept, en door de uitstekende choreografie blijft het minutenlang boeiend. Het kost uren werk, maar dan heb je ook wat.

NOTsoNOISY heeft een ware specialiteit gemaakt van stop-motion video's, vaak met mensen die in miniatuur figureren. Hun Human Tetris is een ware klassieker geworden (en was al eerder bij Upload Cinema te zien), en ook met Animated Tower bereiken ze weer een groot publiek.

Deze video is door Upload Cinema geselecteerd voor de buitenschermen van Ngage Media. De eerste teaser voor deze samenwerking vind je hier.


20/02/2014

Video

Gezien op Ngage: Dry Ice Experiment

Naast de vertoningen in bioscopen en theaters is Upload Cinema ook in de buitenlucht te zien, op de buitenschermen van Ngage Media. Deze schermen hangen op treinstations door heel Nederland en op drukbezochte openbare locaties als het Leidseplein in Amsterdam en de Rotterdamse Blaak.

Deze schermen zijn geluidloos, dus is de visuele kracht van de gekozen video's nog belangrijker dan gebruikelijk. Dit bijzondere chemische experiment biedt in ieder geval een interessant schouwspel: hoe vaak zie je een keuken overspoeld worden door de rookwolken van sublimerend droogijs?

Droogijs is de vaste vorm van koolstofdioxide (CO2), en wordt vaak gebruikt om te koelen. Het sublimeert al bij -78 graden Celcius: dan gaat het van een vaste vorm direct in een gasvorm over. Dit lukt dan ook uitstekend wanneer je droogijs in een bak kraanwater legt.

Dit experiment wordt uitgevoerd door CrazyRussianHacker, een Russische waaghals die met zijn YouTubekanaal gevuld met wetenschappelijke experimenten en life hacks al meer dan een miljoen abonnees verzameld heeft. Deze hit heeft daar ongetwijfeld behoorlijk aan bijgedragen.


04/02/2014

Teaser

The Deaf Community

Maak je geen zorgen: er is niets mis met de speakers van je computer. Deze video bevat namelijk geen geluid. Dat is natuurlijk geen toeval in een bloemlezing op de levenslust van doven en slechthorenden.

In de video komen doven/slechthorenden van over de hele wereld voorbij, en worden op een treffende manier de verschillen in gebarentaal zichtbaar. Bijna ieder land heeft namelijk wel zijn eigen variant: niemand weet precies hoeveel verschillende gebarentalen er zijn; de meest recente telling kwam uit op 137.

De video is gemaakt door de organisatie Deaf Nation, een organisatie die zich specialiseert in video- en mediacontent over en voor doven en slechthorenden. De twee oprichters, de broers Joel en Jed Barish, komen zelf ook prominent in de video voor.

'The Deaf Community' is een van de video's uit Feels Like Family, het Upload Cinema-programma over clubs, clans en subculturen. Daar mag zo'n innige wereldwijde gemeenschap natuurlijk niet in ontbreken. Feels Like Family is vanaf 5 februari te zien in theaters; kijk hier voor de speeldata en -locaties.


17/01/2014

Teaser

De wondere wereld van Bronycon

'My Little Pony' is een lijn van speelgoedartikelen, die zich al sinds 1983 op jonge meisjes en de portemonnees van hun ouders richt. Maar sinds de verwante tv-serie 'My Little Pony: Friendship Is Magic' in 2010 verscheen, gebeurde er iets opvallends: volwassen, dikwijls hoogopgeleide, mannen begonnen zich voor het fenomeen te interesseren. Aanvankelijk op een speelse en ironische manier, maar gaandeweg bleek een grote groep oprecht van 'My Little Pony' te houden.

Deze fans, bronies genaamd (een samenvoegsel van bro en ponies), zijn tot een enorme beweging uitgegroeid: in de Verenigde Staten zijn er miljoenen mannen die zich als brony afficheren; er zijn zelfs Amerikaanse soldaten die 'My Litle Pony'-insignes op hun uniformen stikken.

Uiteraard komt deze groep ook bijeen op eigen conferenties, 'Bronycon' geheten. Dat levert tamelijk verbijsterende beelden op. Zie de video hierboven voor een verslag van de Bronycon van augustus 2013.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 23 24 25