18/10/2013

Teaser

Ravi de Jongleur

Ravi Fernando draait er zijn hand niet voor om: tijdens het jongleren een Rubiks kubus oplossen. Tot grote verwondering van het meisje dat het filmt. Fernando, een wiskundestudent op de universiteit van Stanford, was al jaren fan van de Rubiks kubus toen hij ging studeren. Jongleren had hij als scholier al eens geleerd, maar pakte hij op de universiteit pas serieus op.

Fernando's liefde voor de kubus was welbekend: hij was immers voorzitter van de Rubiks kubusclub van Stanford, en lid van de World Cube Association. Dat hij echter echter zo goed kon jongleren, en de twee dingen zelfs goed kon combineren, was echter nog niet bekend voordat deze video gemaakt werd door medestudente Chi-Lin Chang.

De video ging viraal op Facebook, en later ook op YouTube toen het werd gepost door de bekende komiek Steve Berke. Die video is inmiddels al 5 miljoen keer bekeken. Uiteraard werd Ravi ook benaderd voor televisieoptredens, maar omdat hij niet live zijn kunst mocht doen sloeg hij dat af.

Zijn volgende poging? Hij gaat proberen op een eenwieler de Rubiks kubus op te lossen. We wachten in spanning op zijn volgende video.

Ravi's truc is een van de video's uit Stunts en Trucs, de eerste editie van Upload Cinema Junior. Benieuwd naar het gehele programma? Hier is de volledige speellijst.