30/12/2013

Round-up

Best of 2013: Corrie Gerritsma

Als eindredacteur van Bright magazine kwam UC-redacteur Corrie Gerritsma dit jaar allerlei nieuwe soorten technologie tegen - die vaak tot fascinerende video's leidden. Hier een selectie:

1 - Pornify Everything

"Technologie maakt nieuwe dingen mogelijk, ook met video. De gadget van 2013 is zonder twijfel Google Glass. Je vindt online heel wat video's die uitleggen hoe Glass werkt, en wat je nu door Glass ziet en ermee kan. Live filmen bijvoorbeeld zonder dat mensen het doorhebben of er aanstoot aannemen. Zo plaatsen we op Bright.nl de eerste Glass-video van een arrestatie. Tsja, dat was best saai. Leuker zijn alle Glass parodieën die je online vindt. Deze over de app 'pornify everything' is een van de best bekeken Glass-video's."

Video: zie hierboven.

2 - SWARM

"Ook hot dit jaar: drones. Niet alleen in het nieuws omdat webshops en postbedrijven ze willen gaan gebruiken voor bezorging van bestellingen, ook omdat je steeds meer mooie luchtviews ziet van mensen die een camera aan hun eigen mini-drones hangen. Dat je veel met drones kunt, bewijst deze reclame van Lexus. Vooral bijzonder omdat de drones echt worden bestuurd en echt vliegen, en er geen CGI aan te pas komt. Als bewijs kun je hier de making-of bekijken."

3 - Homeward Bound

"Door cameraatjes steeds lichter en kleiner te maken, kun je ze overal aan bevestigen. Zoek op het web naar GoPro en je vindt de meest geweldige actievideo's van skiërs, paragliders en skateboarders. Alsof je er zelf bij bent. Deze downhill race op een mountainbike laat je met adrenaline langs de afgrond scheren."