04/02/2014

Teaser

The Deaf Community

Maak je geen zorgen: er is niets mis met de speakers van je computer. Deze video bevat namelijk geen geluid. Dat is natuurlijk geen toeval in een bloemlezing op de levenslust van doven en slechthorenden.

In de video komen doven/slechthorenden van over de hele wereld voorbij, en worden op een treffende manier de verschillen in gebarentaal zichtbaar. Bijna ieder land heeft namelijk wel zijn eigen variant: niemand weet precies hoeveel verschillende gebarentalen er zijn; de meest recente telling kwam uit op 137.

De video is gemaakt door de organisatie Deaf Nation, een organisatie die zich specialiseert in video- en mediacontent over en voor doven en slechthorenden. De twee oprichters, de broers Joel en Jed Barish, komen zelf ook prominent in de video voor.

'The Deaf Community' is een van de video's uit Feels Like Family, het Upload Cinema-programma over clubs, clans en subculturen. Daar mag zo'n innige wereldwijde gemeenschap natuurlijk niet in ontbreken. Feels Like Family is vanaf 5 februari te zien in theaters; kijk hier voor de speeldata en -locaties.