Over ons

Wat is Upload Cinema

Upload Cinema brengt de beste video’s van het web naar het witte doek. Elke twee maanden presenteren wij een nieuw programma vol inspirerende en vermakelijke internetfilmpjes gekoppeld aan een speciaal thema. Het publiek stuurt films in; een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen van circa anderhalf uur dat vertoond wordt in bioscopen en op speciale locaties. 

Waarom doen we dit? Waar kun je ons vinden? Hoe start ik mijn eigen Upload Cinema? Antwoorden op dit soort vragen vind je hier.


Adformatie

Hooligans verslaan katten

"Twee broers die met één vrouw getrouwd zijn, een luipaard die een baviaan adopteert, een commune van dwergen, een broederschap van mannelijke My Little Pony fans. Dit is slechts een kleine greep van de video's die te zien zijn in 'Feels Like Family.' "

Bredabuurt

Upload Cinema avond bij MOTI

"MOTI nodigt een ieder uit voor een Upload Cinema avond, op donderdag 20 februari in het auditorium van MOTI aan de Boschstraat. Het thema: Feels Like Family! Start: 20.00 uur."

NBF

Feels Like Family – De alternatieve familiefilm van Upload Cinema en Beeld en Geluid

"We verenigen ons in clubs, clans en subculturen en smeden daarbij banden die soms sterker zijn dan met familie. In Feels Like Family van Upload Cinema de wonderlijkste en meest bizarre video's van groepen die zich als familie gedragen."

Probiblio

Doe ook mee met Upload Cinema Junior!

"U kunt zich weer aanmelden voor Upload Cinema Junior. Snelle beslissers krijgen tien procent korting! Upload Cinema Junior is een project van ProBiblio, Cinekid en Upload Cinema."

Stadsleven Amsterdam

De weerbarstige stad – column Dagan Cohen

"Voor Stadsleven 'De Stad door Andere Ogen' - een speciale online editie van Stadsleven - laten we een maand lang de stad van een andere kant zien. Elke dag zal een blog online komen waarin een bijzondere kijker, denker of kunstenaar ons beeld van een stad uitdaagt."

Dagjeweg.nl

Upload Cinema: Feel good

"In december komt Upload Cinema met een ware feelgoodfilm, waarin alles goed afloopt en je met een prettig gevoel naar huis gaat. Feel Good wordt een programma waar je net zo blij van wordt als van een lentezonnetje, een glas champagne of een drug."

Leukedingendoen.nl

Kattenfilmpjes én diepgang

"Je bent lekker aan het rondklikken op YouTube en plotseling ben je alweer uren verder. Herkenbaar? De mensen van Upload Cinema begrijpen je (en wij ook wel)."

Eigen Apeldoorn

Upload Cinema Junior

"Kinderen tussen de 8-12 jaar stuurden hun favoriete YouTube filmpjes in, met als thema Stunts en Trucs. Upload Cinema selecteerde hiervan de beste en monteerde er een programma van 50 minuten van. De filmpjes worden ingeleid en er is een prijsvraag na afloop van de voorstelling."

Probiblio

Bibliotheken maken bioscoopfilm Upload Cinema Junior

"Zes bibliotheken hebben gewerkt aan de film STUNTS & TRUCS. Maandenlang hebben hier honderden kinderen uit het hele land de beste filmpjes van het net gekozen, én zijn zij mediawijzer geworden!"

Cinekid

Upload Cinema Junior

"Upload Cinema Junior heeft samen met kinderen in het land de meest bijzondere stunts en trucs van internet geplukt en omgevormd tot één film van 50 minuten, nu te zien op groot scherm. Tijdens Cinekid, mét introductie van Dagan Cohen, de bedenker van Upload Cinema."

1 2 3 4 5 6 7 8 9